Home Historie
Agenda Toeristische info
   
Café
en terras
Feesten
en partijen
Zakelijke
ontmoetingen
Route en contact

Café - Terras - Feestzaal

Toeristische info

Brabants land van natuur en cultuur ... een afwisseling van bos, heide, moeras en kleinschalig agrarisch cultuurlandschap. Het schakelt bestaande natuurreservaten en beekdalen aaneen.

VVV folders
Het Wapen van Liempde is een uitermate geschikte halteplaats voor uw fiets-, wandel- of motortocht.

Het Wapen van Liempde is ook folderservicepunt van de VVV. U kunt bij ons terecht voor informatie uit de directe omgeving van Liempde en natuurlijk de vele wandel- en fietsroutes.

Liempde
Liempde ligt in het hart van Nationaal Landschap Het Groene Woud en staat bekend als een gastvrij dorp met een fraaie, goedbewaarde dorpskern. Liempde is omringd door het Dommeldal, de beroemde bolle akkers, bosgebieden De Geelders en De Scheeken, Landgoed Velder en de archeologisch waardevolle Hezelaarse en Vrilkhovense akkers.


In Liempde zijn veel karakteristieke dorpsgezichten bewaard gebleven. Het akkerland dringt nog op veel plaatsen de dorpskern binnen, wat zorgt voor een landelijke sfeer en fraaie doorkijkjes. Liempde kent veel rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden. Schilderachtige plekjes als het Raadhuisplein en de Kapelstraat zijn met recht een beschermd dorpsgezicht.


De vele fiets- en wandelroutes in en rondom het dorp, de unieke en ludieke sportieve en recreatieve activiteiten voor jong en oud, de heerlijke Bourgondische en gastronomische versnaperingen, veelal bereid met streekproducten, en het grote aanbod aan overnachtingsmogelijkheden maken van Liempde daadwerkelijk het ‘Gastvrije Hart van Het Groene Woud’.

Liempde is meer dan de moeite waard om te bezoeken en te beleven. Korte of langere tijd? In klein of groot gezelschap? In de stralende zon of in de sneeuw? In Liempde beleeft u een heerlijke tijd.

meer informatie:
VVV Liempde
Liempde

Contactgegevens

adres

Het Wapen van Liempde
Raadhuisplein 4
5298 CD Liempde

informatie:

Tel. 0411 63 1280
E-mail: info@struifhuis.nl
Ga naar onze Facebook-pagina

Openingstijden

april, mei, juni, september

ma di wo do vr za zo vanaf 10.00

vanaf 10.00

juli, augustus

vanaf 10.00

oktober t/m maart

di wo do vr za zo vanaf 10.00

ma vanaf 10.00 tot 17.00

vanaf 10.00